Inbjudan: Konjunktur, trender och nybakta croissanter

Den 12 mars bjuder Livsmedelsföretagen och Food & Friends in till ett framåtblickande frukostmöte. Vilka är de viktigaste livsmedelstrenderna våren 2020? Hur går det för branschen ekonomiskt? Vad händer i omvärlden som företagen måste ha koll på? Svaren får vi från Livsmedelsföretagens chefekonom Carl Eckerdal och Lennart Wallander, vd på Food & Friends.

Sedan 2014 har Livsmedelsföretagen frågat sina 800 medlemsföretag om vilka konsumenttrender som påverkar deras produktion mest just nu. Genom undersökningen framträder mönster och tendenser som påverkar inte bara livsmedelsindustrin men även samhället i stort. Undersökningen utförs av Livsmedelsföretagens chefekonom Carl Eckerdal och resultaten brukar få stort genomslag inom industrin och i media.

Utifrån undersökningen och Food & Friends senaste trendspaning för våren 2020, bjuder vi in till ett seminarium om branschens konjunkturutveckling, exempel på de viktigaste trenderna och en diskussion om vad såväl livsmedelsföretag som konsumenter har att förhålla sig till idag och framöver.

Varmt välkommen!

Om talarna

Carl Eckerdal är chefekonom på Livsmedelsföretagen. Han bevakar och analyserar yttre och inre omvärldsfaktorer som påverkar svensk livsmedelsproduktion. Under dryga två decennier har han särskilt intresserat sig för den ekonomiska utvecklingen i Sverige ur ett konsument- liksom producentperspektiv, där inte minst konsumenttrender haft ett särskilt fokus.

 

 

Lennart Wallander är VD för Sveriges enda kommunikationsbyrå fokuserad på mat, dryck och måltider. Sedan 2003 har han utforskat nya mataffärer, varit på andra sidan jorden och provat mat och dryck och sedan kokat ihop det hela till trender som påverkar oss nu och i framtiden.

Tid och plats

Tid: 12:e mars kl 08.00 – 09.30 (frukost från 08.00, seminariet börjar 08.30)

Plats: Restaurang Pas D’Arts (inre matsalen), Biblioteksgatan 6 – 8, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig senast den 9 mars på info@li.se. Ange eventuella allergier eller dieter för frukosten. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Journalister och medlemmar i Livsmedelsföretagen har företräde.

Daniel Emilson

Presschef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60