Inbjudan: Minska socker i din produkt – Varför, vad och hur?

Att konsumtionen av socker behöver sänkas känner de flesta till, men vad ska man egentligen tänka på när man minskar sockerinnehållet i ett livsmedel, vilken funktion har socker, vad kan man ersätta det med och hur ser regelverket ut?

Den 9 december 2020 bjuder Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Livsmedelsföretagen och RISE in till ett lärorikt digitalt seminarium i produktutvecklingens tecken och på temat minska socker. Du kommer ha möjlighet att ställa frågor och Livsmedelsföretagen tillsammans med experter från RISE och Nordic Sugar ger dig matnyttig information om:

  • Sockrets teknologiska, mikrobiologiska och sensoriska funktioner
  • Regelverk kring socker och sötningsmedel
  • Viktigt att tänka på vid sockersänkning

Livsmedelsföretagen har inför seminariet översatt rapporten REFORMULATION GUIDE SPOTLIGHT ON SUGARS från Leatherhead Food Research som kommer att sändas ut till alla som deltar vid seminariet.

Varmt välkomna till en intressant halvdag som syftar till att ge kunskap och handfast hjälp att minska sockerinnehållet i era produkter.

När:Onsdag 9 december 2020, kl 9:00-11:40
Hur: Digitalt seminarium via verktyget Zoom. Länk skickas ut dagen innan seminariet.
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs
Anmälan sker: På länken nedan
Anmälan stänger: Måndag 7 december 2020

 

Elisabet Rytter

Forsknings- och nutritionsansvarig