Innovation, startups och riskkapital på Matdagen 2017

Den 8 maj gick Livsmedelsföretagens Matdagen 2017 av stapeln på Moderna Museet i Stockholm. Årets tema var innovation, startups och riskkapital. Över 300 personer från livsmedelsbranschen, politik och näringsliv tog del av ett digert program fyllt med spännande samtal.

Matdagen 2017.

Några av talarna som medverkade under Matdagen var Anna Malmhake, vd The Absolut Company, Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande Swedish Venture Capital and Private Equity Association, Annica Sohlström, generaldirektör Livsmedelsverket, Saeid Esmaeilzadeh, grundare Serendipity, Peter Larsson, regeringens livsmedelsstrateg, med flera. Årets upplaga av Matdagen var så populär att alla som ville vara med tyvärr inte fick plats.

– Vi är väldigt glada för att Matdagen har utvecklats till en av de viktigaste mötesplatserna för den svenska livsmedelsindustrin. Det finns inte många andra tillfällen där grundaren av en splitterny matstartup kan stå och prata exportmöjligheter och riskkapital med en vd för ett av Nordens största livsmedelsföretag. Jag vill rikta ett stort tack till alla som medverkade och gjorde dagen till en succé, säger Anders Canemyr, tf vd för Livsmedelsföretagen.

Matdagen inleddes med en pressträff där Livsmedelsföretagens chefsekonom Carl Eckerdal presenterade Startuprapporten 2017. Senare under dagen utsågs fiskodlingsföretaget Umlax AB till Årets Livsmedelsexportör 2017 och fick ta emot priset från statssekreterare Elisabeth Backteman och Ylva Berg, vd för Business Sweden. På Matdagens Marknadsplats visade 14 matentreprenörer från hela Sverige upp sina produkter. Chokladföretaget Nick’s utsågs till Årets Matstartup och juicetillverkaren Rescued Fruits fick publikens pris.

Här hittar du foto från Matdagen.

Du hittar filmer och intervjuer från Matdagen på vår Facebook-sida.

Daniel Emilson

Presschef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60