Känner du till alla fördelar med kollektivavtal?

Den 17 mars är Kollektivavtalets dag. I samband med detta arrangerar Avtalat ett antal webbinarier för dig som är arbetsgivare om hur de anställdas försäkringar gäller och hur de praktiskt ska hanteras.

Den svenska modellen lever och utvecklas. Fler än 9 av 10 anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Därför firar vi Kollektivavtalets dag den 17 mars. På avtalat.se finns samlad information om tjänstepension och försäkringar inom privat sektor.

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkring är något fantastiskt och unikt – det är en trygghet för både arbetsgivare och anställda. Samtidigt är kännedomen låg och många upplever det krångligt. Därför har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat, som finns till för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal i privat sektor. Genom att samla information och tjänster för både arbetsgivare och anställda på ett ställe, får alla en bättre översikt. Avtalats ambition är nämligen att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs.

Med anledning av Kollektivavtalets dag bjuder Avtalat in till en rad olika seminarium som du hittar på deras hemsida.