Digital branschträff 19 oktober

Den 19 oktober var det dags för årets branschträff där våra experter föreläste om viktiga frågor för dig som livsmedelsproducent. På programmet stod bland annat arbetsgivarfrågor, UTP-lagen, export, hållbarhet, förpackningar, folkhälsa och kompetensförsörjning.

Syftet med branschträffarna är att erbjuda medlemsföretag runtom i landet en bred utbildnings- och inspirationsdag inom olika frågor som kan vara viktiga för livsmedelsproducenter att ha koll på. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna Livsmedelsföretagen bättre och se vad vi kan hjälpa ert företag med.

Tid och plats

  • 19 oktober kl. 10.00 – 12.00
  • Digitalt över Microsoft Teams

Anmälan

Här anmäler du dig

Länken till Teamsrummet kommer att skickas ut dagen innan branschträffen.

Program

Inledning

10.00-10.05 Välkomna

10.05-10.15 Livsmedelsföretagen – er bransch- och arbetsgivarorganisation

En introduktion till oss på Livsmedelsföretagen – hur vi jobbar och vad vi jobbar med – Björn Hellman, VD

Kommunikation

10.15-10.35 Youtube, podd och kriskommunikation

Livsmedelsföretagens erbjudande inom kriskommunikation samt aktuella satsningar som youtubeserien Halloj kylskåpet och Sverige enda hemkunskapspodd Feeder – Jimmy Sandell, kommunikationschef

Arbetsgivarservice

10.35-10.45 Aktuellt inom arbetsgivarservice

Presentation av Livsmedelsföretagens förhandlingsavdelning och vår medlemsservice. Genomgång av vårt kursutbud och seminarier i arbetsrätt- och arbetsmiljöfrågor. Utblick inför kommande avtalsrörelse 2023 – Henrik van Rijswijk, Förhandlingschef

Näringspolitik

10.50-11.10 UTP och Exportsatsningar

Om en rättvisare livsmedelskedja och hur vi återstartar den svenska livsmedelsexporten – Rasmus Bäckström,  näringspolitisk expert med ansvar för exportfrågor och delbranscher

11.10-11.25 Miljö och klimat

En överblick över hållbarhetsinitiativen inom EU och en presentation av Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifests olika delar. Dessutom en uppdatering om vad som händer på plast- och förpackningsområdet och vilka lagar och regler som träder i kraft inom kort och hur de påverkar livsmedelsbranschen – Sara Sundquist, näringspolitisk expert med ansvar för hållbarhetsfrågor & Marie Rydén, näringspolitisk expert

11.25-11.40 Folkhälsa och matglädje

Folkhälsa är ett område där det politiska intresset ökat, både nationellt och inom EU. Elisabet kommer berätta hur Livsmedelsföretagen och medlemmarna utifrån detta ökade fokus jobbar med olika projekt och aktiviteter – Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig

11.40-11.50 Kompetensförsörjning

Kompetensförsörjning och Livsmedelsstrategin – det här gör Livsmedelsföretagen – Karin Thapper, näringspolitisk expert med ansvar för kompetensförsörjningsfrågor

Avslutning

11.50-12.00 Tid för frågor

Magnus Hultman

VD-assistent och medlemsansvarig
Skicka e-post till Magnus
072-501 53 78, 08-762 65 75