Seminarium: Arbeta med era matsvinnsutmaningar och lär av varandra

Hur minskar vi matsvinnet i vår verksamhet? Hur förstår vi våra matsvinnsutmaningar bättre och går från målsättning till handling? Välkommen till en heldag för minskat matsvinn i praktiken den 11 maj kl 9-15 i Stockholm (OBS: fysisk träff – ej digitalt).

Matsvinn är en av de största globala utmaningarna då svinnet står för en tiondel av de totala globala växthusgasutsläppen. Därför har alla medlemmar i Livsmedelsföretagen åtagit sig att arbeta för att halvera svinnet i den egna produktionen till 2030 – vilket är helt i linje med FNs globala hållbarhetsmål (12.3).

Syftet med dagen är att tillsammans hitta lösningar till era utvalda matsvinnsutmaningar genom att förstå grundproblematiken och därefter samla ihop alla idéer som kan omvandlas till konkreta åtgärdsförslag. Ni kommer även få chansen att testa era idéer på de andra deltagarna och få konstruktiv feedback att ta med hem till verksamheten. Till sist öppnar vi upp för en diskussion där ni får möjlighet att utbyta erfarenheter och lära av varandra.

Medverkande
Livsmedelsföretagens medlemmar som anmält sig via länken nedan. Det är välkommet att anmäla fler deltagare från samma organisation. OBS! Välj ut 2-3 matsvinnsutmaningar från er verksamhet som ni vill arbeta med under dagen och maila dessa till info@recollab.com senast den 4 maj.

Moderatorer för dagen är Katharina Fryers Hellquist och Tove Björklund, medgrundare av ReCollab som arbetar med cirkulära affärsmodeller/produkter och att minska matsvinnet tillsammans med företag som vill driva ett aktivt matsvinnsarbete i sin verksamhet.

 

När: 11 maj 2022, kl 9-15

Var: Centralt i Stockholm (återkommer med exakt adress)

Anmälan: Registrera dig och dina kollegor via den här länken senast den 29 april. Begränsat antal platser (först till kvarn).

Kontakt: Vid frågor kontakta ReCollab på info@recollab.com

 

 

Varmt välkomna!

Sara Sundquist

Näringspolitisk expert
Skicka e-post till Sara
08-762 65 46, 070-996 90 44