Seminarium: Djupdykning om soja och palmolja

Världsnaturfonden WWF och Svenska plattformen för riskgrödor bjuder in till frukostseminarium den 9 november. Lär dig om hållbarhetsutmaningar och initiativ kopplade till palmolja och soja och ta del av senaste nytt från WWF:s Planet Living Report 2022.

I Sverige använder vi varje år stora mängder grödor som medför risker i leverantörsledet kopplade till klimatförändringar, avskogning, mänskliga rättigheter och biologisk mångfald. Samtidigt är riskgrödor såsom palmolja och soja svåra att ersätta och vi behöver därför hitta mer effektiva sätt att verka för hållbar produktion på branschnivå.

Detta frukostseminarium går igenom de största hållbarhetsfrågorna kopplade till palmolja och soja. Du får även ett övergripande perspektiv på vår planets hälsa med de viktigaste delarna i WWF:s Planet Living Report 2022.

När: 9 november 09:00-11:00 – frukost från 8:30
Var: The Park, Magnus Ladulåsgatan 3, 118 65 Stockholm / online
Pris: kostnadsfritt
Mer info och anmälan: https://etisverige.se/utbildningar/djupdykning-om-riskgrodor-och-pagaende-naturkris/

Agenda

  • Frukost à la ”One Planet Plate”, drop-in från kl. 8.30
  • Vår planets hälsa: Planet Living Report 2022 och artutrotning i världen
  • Djupdykning om soja och palmolja
  • Frågor och svar

Det är möjligt att delta fysiskt och digitalt. Begränsat antal platser för fysiskt deltagande – anmäl dig senast den 7 november.

Arrangörer

Världsnaturfonden WWF är en global naturvårdsorganisation med fler än sex miljoner supportrar runtom i världen. Vartannat år publicerar WWF Planet Living Report, världens ledande vetenskapsbaserade analys av vår planets hälsa och påverkan av mänsklig aktivitet.

Svenska plattformen för riskgrödor är ett branschöverskridande initiativ för mer hållbar produktion och konsumtion av riskgrödor. Plattformen lanserades i april 2022 och koordineras av ETI Sverige.

Kontakt

För frågor om seminariet kontakta Emilie Schultze på emilie.schultze@etisverige.se.