Video: Så förbättrade Saltå Kvarn resultatet med hjälp av Produktionslyftet

Produktionslyftet arbetar för att stärka företagets inneboende förmåga att förnya sig och förbättra sin konkurrenskraft. På ett webbinarium den 13 maj berättade Saltå Kvarn hur man med hjälp av Produktionslyftet förbättrade sitt resultat med motsvarande 1% av omsättningen år 2020. Nu kan du se seminariet i efterhand!

En förbättringstavla på Saltå Kvarn

Här kan du se hela webbinariet

Från röda till svarta siffror

Under 2015 till 2017 deltog Saltå Kvarn i Produktionslyftets utvecklingsprogram i syfte att bli bättre på att ta tillvara på sina resurser. Med resurser inbegrips allt från råvaror till medarbetarnas tid, förbättringsidéer och energi. Det nya arbetssättet har bidragit till att företaget gått från röda siffror till svarta, förbättrade nyckeltal, ökad konkurrenskraft samt ökad delaktighet och engagemang bland medarbetarna. Saltå Kvarn bildades 1964 och är ett ekologiskt matföretag som drivs utifrån ett förhållningssätt och en helhetssyn som är mer relevant än någonsin.

Medverkande på webbinariet

Från Saltå Kvarn medverkade Slobodan Carapic, chef varuflöde & produktion samt Jonas Regnér, vd.

Från Produktionslyftet medverkade Johanna Strömgren/KTH (coach och regionledare i Produktionslyftet) och Birgitta Öjmertz/RISE (programdirektör i Produktionslyftet) samt Heléne Eklöf/Livsmedelsföretagen (arbetsmiljöexpert).