Uppdaterad riskvärderingsguide för allergener

Allergener som mjölk, ägg och jordnöt kan förorena livsmedel och utgöra en risk för allergiker. I Livsmedelsverkets guide för riskvärdering av allergener får du som företagare hjälp att beräkna vilka risker denna förorening medför.

Livsmedelsverket har kommit med version två av sin riskvärderingsguide för allergener. Denna nya version omfattar fler allergener och portionsstorlekar för fler livsmedel. Guiden är på engelska men det finns en bra sammanfattning på svenska.

– Detta är ett mycket bra dokument som företagen kan använda i väntan på regler för så kallad kontamination/förorening och ”kan innehålla”/”kan innehålla spår av”-märkning, säger Ulrika Ehrhardt, expert inom lagstiftning och livsmedel på Livsmedelsföretagen.

Länk till Livsmedelsverkets nyhet om guiden

Vill du få riktad information från våra experter?

Om du som medlem vill hålla dig uppdaterad inom detta och fler områden så kan du anmäla dig till våra utskickslistor. Om du anmäler dig kommer du inom kort även få en inbjudan till ett digitalt seminarium den 16 september kl 13.

Ulrika Ehrhardt

Expert livsmedel och lagstiftning