Vem tycker du ska bli Årets Livsmedelsexportör 2023?

Årets Livsmedelsexportör är ett pris som uppmärksammar svenska livsmedelsföretag som har haft stora exportframgångar. Priset delas i år ut för tjugofjärde gången, och till och med 17 mars har du möjlighet att nominera företag som du anser borde hyllas för sin export.

Bakom priset Årets Livsmedelsexportör står Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Landsbygds- och infrastruktur­departementet. Priset delas ut på Livsmedelsföretagens årliga evenemang Matdagen som i år går av stapeln den 4 maj.

Nominering och kriterium

Senast den 17 mars behöver vi din nominering (man får nominera sig själv) inklusive en kort motivering på max 300 tecken. Nominering + motivering skickas till rasmus.backstrom@li.se.

Vinnaren utses utifrån följande kriterium:

Priset ska tilldelas ett svenskt livsmedelsföretag som genom kreativitet och fina insatser brutit ny mark för sitt företags export och som under året uppnått stora direkta framgångar. Bolaget i fråga ska samtidigt ha lagt grunden för en långsiktig exportutveckling ur såväl volym- som lönsamhetssynpunkt på en eller flera marknader. Företag vars exportandel (som andel av företagets totala produktion) ligger över snittet (30%) premieras.

Vi tar tacksamt emot alla nomineringar.

Tidigare vinnare

2022: Paulig / Santa Maria

2021: Inställt pga corona

2020: Inställt pga corona

2019: Viking Malt

2018: The Absolut Company

För mer information

Rasmus Bäckström

Ansvarig exportfrågor
Skicka e-post till Rasmus
08-762 65 34, 070-756 21 41