Vill du få hjälp med företagets hållbarhetsarbete?

Vill du växla upp företagets hållbarhetsarbete men har svårt att hitta tid och resurser? Nu inleder vi en särskild satsning och erbjuder våra medlemsföretag gratis rådgivning inom hållbarhetsområdet i samarbete med vår partner Recollab.

Att bidra till en mer hållbar produktion och konsumtion av livsmedel är en prioriterad fråga för Livsmedelsföretagen. Samtidigt är vi väl medvetna om att många av våra medlemsföretag – i synnerhet små och medelstora – har svårt att hitta tid och resurser att lägga på hållbarhetsarbetet. Det vill vi ändra på.

– Därför inleder vi nu en särskild satsning och erbjuder medlemsföretag gratis rådgivningshjälp inom hållbarhetsområdet. Erbjudandet passar företag som vill komma i gång lite mer strukturerat med sitt arbete, men också företag som har kommit längre men som saknar en sparringpartner eller som bara skulle vilja ha ett professionellt stöd, säger Sara Sundquist, hållbarhetsansvarig på Livsmedelsföretagen.

Vilken sorts hjälp erbjuder vi?

I samarbete med vår partner Recollab ger vi er möjligheten att bli coachad av en rutinerad hållbarhetsstrateg med god insikt i livsmedelsindustrins processer och utmaningar. Tillsammans kommer ni i att djupdyka i en specifik hållbarhetsutmaning och vidare analysera, sätta tydliga mål, skapa samsyn och göra en handlingsplan för att nå era målsättningar.

Recollab har stor erfarenhet av hållbarhetsfrågor och livsmedelsbranschen. Sedan 2017 har de utbildat i hållbarhetsfrågor, skapat cirkulära affärsmodeller, produktutvecklat och minskat matsvinnet i livsmedelskedjan.

För att komma i gång med arbetet kommer Recollab ha ett fysiskt uppstartsmöte hos er i produktionen. Utifrån detta gör Recollab en analys, baserad på observationer, intervjuer och statistik. De tar därefter fram en individuell workshopdesign för just ert företag och era medarbetare och genomför slutligen en workshop som mynnar ut i en handlingsplan för ert hållbarhetsarbete.

Är du intresserad av coachning för ditt företag?

Sara Sundquist

Näringspolitisk expert
Skicka e-post till Sara
08-762 65 46, 070-996 90 44