Webbinarium: Avtalsrörelsen i ljuset av en ny ekonomisk verklighet

Hur ser det ekonomiska läget ut givet coronapandemin och stor global osäkerhet? Och hur påverkar det avtalsrörelsen när den ska dra igång igen efter prolongering? På dessa frågor svarar bland andra Carl Eckerdal, chefekonom på Livsmedelsföretagen, och Anders Borg, tidigare finansminister på ett webbinarium den 15 september. Anmäl dig idag!

Coronapandemin gjorde att vårens förhandlingar om närmare tre miljoner svenskars nya
löner sköts upp. Osäkerheten om svensk och internationell ekonomi var hög i mars månad och oron i samhället var stor för Coronas hälsomässiga och ekonomiska konsekvenser.

Avtalsrörelsen ska nu återupptas. Hur ser läget ut för vår exportberoende ekonomi givet osäkerheten globalt, både till följd av handelskriget mellan USA och Kina och det stundande amerikanska presidentvalet. Hur kommer en eventuell andra våg av smittspridning att påverka förhandlingarna? Om detta anordnar vi ett webbinarium. Och du är såklart inbjuden!

Medverkat  i samtalet gör: Anders Borg, tidigare finansminister, Carl Eckerdal, chefekonom på Livsmedelsföretagen och IKEM, Kerstin Hallsten, chefekonom på Industriarbetsgivarna och Mats Kinnwall, chefekonom på Teknikföretagen. Samtalet leds av Nisha Besara från Rud Pedersen.

När?

15 september kl. 13.00 – 15.00

Var?

På distans, över internet

Anmälan

Görs här!

 

Jimmy Sandell

Kommunikations- och näringspolitisk chef
Skicka e-post till Jimmy
08-762 65 02, 073-355 06 07