fbpx
Hoppa till innehåll

Webbinarium: Så arbetar du med uppförandekod i globala leverantörsled

Den 27 april arrangerar Livsmedelsföretagen och ETI Sverige ett kostnadsfritt webbinarium om hur företag analyserar och hanterar risker kopplade till mänskliga rättigheter i leverantörsledet. Webbinariet är praktiskt inriktat och vänder sig främst till små- och medelstora företag som behöver komma igång med riskhanteringsarbetet.

Allt tydligare krav ställs vid upphandlingar, från investerare och på politiskt håll – med lagar om due diligence på väg i bland annat Norge, Tyskland och på EU-nivå. Så vad bör ditt företag ha på plats för att leva upp till dessa förväntningar?

För livsmedelsindustrin är värnandet om goda arbetsvillkor och ansvarstagande för relationen mellan anställda och arbetsgivare central såväl i våra egna företag som hos våra leverantörer. På samma vis som varje arbetsplatsolycka är ett misslyckande och varje fall av oetisk eller olaglig behandling av arbetstagare är oacceptabel i våra egna företag är de det även det hos våra leverantörer. För oss är det viktigt att även anställda i våra leverantörsled har acceptabla arbetsvillkor. Ett av våra åtaganden i hållbarhetsmanifestet handlar om det.

Denna introduktion går igenom grunderna i hur du analysera och hantera företagets risker kopplade till mänskliga rättigheter och arbetsvillkor i globala leverantörsled. Du lär dig både om den bredare kontexten och hur företag praktiskt arbetar med riskhantering genom human rights due diligence.

Introduktionen går igenom:

  • Förväntningar och kommande lagkrav
  • Vad human rights due diligence är och konkreta steg för att komma igång
  • Hur du kartläggning risker kopplade till mänskliga rättigheter
  • Hur du ställer krav och följer upp risker med leverantörer

Seminariet är digitalt (teamslänk skickas ut med bekräftelse) och är kostnadsfritt.

Datum: 27 april

Tid: 8.30-10.00

27
apr
27 april 2022
Seminariet är digitalt (teamslänk skickas ut med bekräftelse) och är kostnadsfritt.

Sara Sundquist

Näringspolitisk expert
Skicka e-post till Sara
08-762 65 46, 070-996 90 44

Sara är hållbarhetsansvarig och näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen och har stor kunskap om hållbarhets- och livsmedelsfrågor. Hon är även generalsekreterare för branschföreningen Svenska kaffeföreningen. Sara har lång erfarenhet av bransch- och näringspolitik och kommer närmast från Visita där hon arbetade med public affairs och hållbarhetsfrågor i 10 år.

Mer i kalendern