Förhandlingschefen informerar: Anmälan öppen till vår nya fördjupade utbildning ”Arbetsrätt II”

Nya kollektivavtalsböcker, uppdaterad fördjupningskurs i arbetsrätt och förstärkt rådgivning. Det är några av nyheterna som vår förhandlingschef Henrik van Rijswijk informerar om i höstens första ”Förhandlingschefen informerar”.

Jag hoppas att ni alla har haft en skön och avkopplande sommar, trots det dåliga semestervädret här hemma i Sverige. Det verkar inte finnas något ”lagom” längre; antingen är det för torrt eller också för blött vädermässigt. Nåja, en ny spännande höst ligger framför oss och jag vill ta tillfället i akt att informera om några olika saker.

Ny fördjupad utbildning i arbetsrätt: Arbetsrätt II

Som jag tidigare skrivit om har vi på Livsmedelsföretagens förhandlingsavdelning sett över vårt kursutbud rörande arbetsrätt, förhandling och arbetsmiljö för att kunna erbjuda bästa möjliga utbud och medlemsnytta. I vår kalender på hemsidan kan du ta del av såväl kurser och arbetsgivarträffar som äger rum under hösten.

Vi lanserar nu även en omarbetad och uppdaterad fördjupningskurs i arbetsrätt, benämnd ”Arbetsrätt II”. Utbildningen äger rum i internatform i Göteborgsområdet under två dagar våren 2024, men det går utmärkt att anmäla sig redan nu då deltagarantalet är begränsat. Det är mina förträffliga kollegor Linnéa Ceréus (tidigare Lindahl) och Nina Lannsjö som ansvarar för utbildningen och har arbetat med kursinnehållet. Jag kommer också själv att vara med som en av tre kursledare vid utbildningen i Göteborg. Varmt välkommen med din anmälan.

Avtalsböckerna på väg med posten

Våra nya kollektivavtalsböcker kommer i närtid att skickas ut med post till samtliga medlemsföretag allt eftersom de blir färdigtryckta. Tyvärr har färdigställandet blivit något försenat, men det är givetvis viktigt att allt blir korrekt till innehållet och noga avstämt med våra fackliga motparter. Allt eftersom avtalen är klara kommer också PDF-filer att läggas ut på vår hemsida.

Om du som medlemsföretag behöver ytterligare avtalsböcker går det bra att beställa dem kostnadsfritt här.

Förstärkning i rådgivningsjouren

Under hösten 2023 och våren 2024 kommer du ibland att kunna möta en ny bekantskap i vår rådgivningsjour. Vi förstärker rådgivningen under denna tid med jur.kand. Abraham Dal, som vissa dagar i veckan kommer att finnas till hands i rådgivningen. Abraham har mångårig erfarenhet av arbetsrätt och företagsjuridiska frågor från anställning vid ett annat arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv samt från arbete vid advokatbyrå.

Rådgivningen har öppet alla helgfria vardagar kl. 09.00-16.30 med lunchpaus 12.00-13.00. Telefonnumret är 08-762 65 50 och e-postadressen radgivning@li.se. Om du skickar e-post så vänligen uppge vilket företag du representerar och hur du kan nås på telefon.

Henrik van Rijswijk                                                                                                                                förhandlingschef