Ledig tjänst: Projektledare för ”Mer mat – fler jobb”

Livsmedelsföretagen söker nu en medarbetare till en nyinrättad tjänst som projektledare för ”Mer mat – fler jobb”, ett projekt som riktar sig till företag inom livsmedelsproduktion, jordbruk och trädgårdsnäring som vill utvecklas och växa. Sök eller tipsa om tjänsten!

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för alla företag som tillverkar mat och dryck i Sverige. Organisationen verkar för att svenska livsmedelsföretag ska karaktäriseras av högt anseende och mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga. Livsmedelsföretagen har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med svenska och utländska ägare, familjeägda, jordbrukskooperativa med flera.

Projektet ”Mer mat – fler jobb” erbjuder företagsanalys, validering, kompetensutveckling och hjälp med rekrytering och gör verkstad av livsmedelsstrategin. Det är ett samarbete mellan Livsmedelsföretagen, LRF, Arbetsförmedlingen och branscherna inom livsmedelsproduktion. Projektet pågår 2019-2021 och finansieras av Europeiska Socialfonden, ESF. Livsmedelsföretagen är en del av och har varit med och utvecklat branschvalidering för industriell produktion, www.svenskindustrivalidering.se

Beskrivning av tjänsten

Projektledaren ansvarar för att leda Livsmedelsföretagens delar i ESF-projektet ”Mer mat-fler jobb”. Det innebär att driva projektet framåt och vara den som håller ihop kontakterna mellan deltagande företag, utförare, LRF, Arbetsförmedlingen och andra medverkande aktörer inom livsmedelsbranschen. Projektledaren ansvarar även för såväl rekrytering av deltagande företag som löpande kontakt med de företag vars anställda genomgår kompetensutveckling genom en valideringsprocess. En viktig del är att engagera, inspirera och motivera företagen under hela processen och att bl. a vara med och planera genomförandet av validering ute på företagen. Projektledaren har även ansvar för att utveckla de verktyg som krävs för att underlätta dessa processer. Projektledaren är placerad hos Livsmedelsföretagen men ingår i projektteamet och delar ansvaret med övriga i projektteamet för att projektet ska nå målen. Personen vi söker ska vara ansiktet utåt för ”Mer mat- fler jobb” inom Livsmedelsföretagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Ansvara för planering och genomförande av Livsmedelsföretagens delar i projektet
 • Projektleda valideringsprocessen för företagen
 • Löpande rekrytera företag till projektet
 • Samarbeta med externa konsulter och samarbetspartners
 • Visualisera projektets innehåll och resultat tillsammans med kommunikatör
 • Sammanställa projektstatus och underlag inför beslut
 • Skriva månadsrapporter och slutrapport

Personliga egenskaper

För tjänsten som projektledare är det viktigt att den anställde är utåtriktad, ambitiös, målinriktad med ett eget driv. För tjänsten krävs en god koordinationsförmåga och självständigt arbete likväl som arbete i team.

 • God förmåga att leda, utveckla och driva projekt
 • Vana att arbeta självständigt med projekt
 • Förmåga att engagera och entusiasmera
 • God förmåga att skriva och dokumentera

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter
 • 2-4 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att självständigt leda projekt
 • Erfarenhet av utbildnings- och näringslivssamverkan och/eller HR är meriterande
 • Erfarenhet från livsmedelsbranschen är meriterande

Övriga upplysningar

Tjänsten är en visstidsanställning (max två år) på heltid, med placering vid Livsmedelsföretagens kontor i Näringslivets Hus vid Östermalmstorg i Stockholm. Tillträde omgående. I denna rekrytering samarbetar Livsmedelsföretagen med RP People, en del av Rud Pedersen-gruppen. För frågor kring processen kontakta Johan Lindahl, johan@rppeople.se alt 073-152 01 00. Välkommen med din ansökan senast 16 augusti.

Karin Thapper

Ansvarig kompetensförsörjning
Skicka e-post till Karin
08-762 65 38, 070-377 97 39