Marmeladmakeriet och Beat food for progress utsedda till mathjältar

Idag korades Marmeladmakeriet i Helsingborg till Skånes mathjälte vid en tillställning på Comfort Hotel Malmö. Lite senare, på ett event i Göteborg, korades Beat food for progress från Alingsås till vinnare i Västra Götaland.

 

Det var efter en tävling som pågått i Sverige och Norge under april månad som de regionala vinnarna i Skåne och Västra Götaland nu utsetts av Local EAT Award, med chansen till 100 000 kronor och ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton. Under april månad har Nordic Choice Hotels i samarbete med Livsmedelsföretagen sökt efter aktörer som arbetar för en mer hållbar och hälsosam matindustri.

Jakten efter dessa aktörer har skett i en tävlingsform där manade kunnat ansöka om priset. Tävlingen har pågått i Sverige och Norge och i vardera land utses fem stycken vinnare. Efter juryns genomgång av bidragen har Marmeladmakeriet i Helsingborg utsetts till regional vinnare i Skåne. Och i Västra Götaland föll juryns val på Beat food for progress i Alingsås.

– Marmeladmakeriet är en enkel och smart idé att med hjälp av logistik minska svinnet av tonvis färsk frukt årligen, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist som delade ut priset tillsammans med entreprenören Petter A Stordalen.

– Att välja Beat Food är ett gott och enkelt sätt att vara klimatsmart och få in mer grönsaker i kosten, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist om vinnaren i Västra Götaland.

De båda vinnarna går nu vidare till en final i Stockholm den 27 maj där huvudvinnaren av Local EAT Award utses på det internationella arrangemanget EAT Stockholm Food Forum som samlar globala aktörer inom näringsliv, akademi och politik. Övriga regionala vinnare presenteras den 22 maj.  Vinnaren av Local EAT Award vinner 100 000 kronor, mentormöte med Petter A Stordalen samt ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.