fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
CORONAKRISEN | ARBETSGIVARFRÅGOR

Tillväxtverket ändrar sig gällande hantering av semester inom ramen för korttidsarbete

Tillväxtverket har ändrat sitt tidigare ställningstagande gällande hur semester ska hanteras inom ramen för korttidsarbete. Den nya tolkningen innebär att också betald semester ska ses som frånvaro och räknas av vid beräkningen av preliminärt stöd. 

Tillväxtverkets tidigare tolkning var att obetald semester skulle hanteras som frånvaro och inte berättiga till stöd medan betald och intjänad semester skulle ses som närvaro och ingå i beräkningen av preliminärt stöd vid korttidsarbete.

Den nya tolkningen från Tillväxtverket är nu att också betald semester ses som frånvaro och ska räknas av vid beräkningen av preliminärt stöd.

Såvitt meddelats gäller ovanstående förändring omedelbart. Tillväxtverket har dock uppgett att de ”inom kort” skall återkomma med ytterligare information om hur inkomna ansökningar, där stöd med utgångspunkt i att betald och intjänad semester likställs med närvaro, kommer att hanteras. Livsmedelsföretagen bevakar frågan löpande.

Är du medlem och har frågor?

Då kan du kontakta Livsmedelsföretagens arbetsrättsrådgivning på 08-762 65 50 eller radgivning@li.se.

Läs även

Relaterade länkar

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy