fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDELSEXPORT

Välkommen på Exportdagen 25/11!

Hur blev Pågen en exportframgång? Hur arbetar Lantmännen, Danish Food Cluster och Sweden Food Arena med FoI och export? Hur lyckas man i Japan, Kina och Singapore enligt Business Swedens experter? Hur gör The Absolut Company, Try Swedish och Visit Sweden för att nå ut till den globala konsumenten? Allt detta och mycket mer får du svar på under Exportdagen!

Den 25 november bjuder Livsmedelsföretagen och Näringsdepartementet in till en fullmatad heldag om svensk livsmedelsexport. Dagen riktar sig först och främst till dig som vill få konkreta tips på hur du kan komma igång med din export, men vi välkomnar även media, experter, opinionsbildare och andra med ett intresse för svensk livsmedelsexport.

Programmet för Exportdagen är uppdelat i fyra delar:

  • Hur går det för svensk livsmedelsexport?
  • Forskning, innovation och ökad livsmedelsexport
  • Kommunikation – Hur når vi den globala konsumenten?
  • Vad händer på de prioriterade marknaderna Japan, Kina och Singapore?

Utöver föreläsningar kommer dagen även att bjuda på två spännande panelsamtal. Från regeringen deltar statssekreterare Per Callenberg som kommer att prata om de politiska prioriteringarna för en ökad livsmedelsexport.

Det är begränsat med platser så anmäl dig redan idag till Rasmus Bäckström på rasmus.backstrom@li.se. Medlemmar i Livsmedelsföretagen har företräde.

Program

10.00–10.05 Björn Hellman, VD på Livsmedelsföretagen, hälsar välkommen

10.05–10.15 Intro Team Sweden Livsmedel – aktiviteter 2019
Johan Krallis Anell, nationell exportsamordnare, Näringsdepartementet

10.15–10.30 Positiv trend för svensk livsmedelsexport?
Carl Eckerdal, chefekonom, Livsmedelsföretagen

10.30–10.45 Utmaningar och möjligheter på exportmarknaden
Peter Larsson, Export Manager, Pågen

Forskning, innovation och ökad livsmedelsexport

10.45–10.55 Forskning och innovation för en livsmedelssektor i världsklass
Marie Gidlund, verksamhetsledare, Sweden Food Arena

10.55–11.05 Research and innovation as a tool to increase food exports
Lone Ryg Olsen, CEO, Danish Food Cluster

11.05–11.15 Forskning och innovation som en del i exportstrategin
Patrik Myrelid, strategichef, Lantmännen

11.15–11.45 Panelsamtal
Patrik Myrelid, strategichef, Lantmännen
Marie Gidlund, verksamhetsledare, Sweden Food Arena
Fredrik Fexe, Vice VD Business Sweden, ordf. i livsmedelsexportprogrammet Try Swedish!
Lone Ryg Olsen, CEO, Danish Food Cluster

11.45–12.00 Politiska prioriteringar för en ökad livsmedelsexport
Per Callenberg, statssekreterare för landsbygdsminister Jennie Nilsson

12.00 Lunch

Kommunikation – Hur når vi den globala konsumenten?

13.00–13.15 Try Swedish på sociala medier och i digital marknadsföring
Hanna-Sofia Berns, kommunikationskonsult, Business Sweden

13.15–13.25 Måltidsexport och livsmedelsexport – två sidor av samma mynt?
Jens Heed, Program Director Food Travel, Visit Sweden

13.25–13.35 Hur når The Absolute Company den globala konsumenten?
Paula Eriksson, VP, Corporate Affairs and Communications, The Absolut Company

13.35–14.00 Panelsamtal
Fredrik Fexe, Vice VD Business Sweden, ordf. i livsmedelsexportprogrammet Try Swedish!
Jens Heed, Program Director Food Travel, Visit Sweden
Paula Eriksson, VP, Corporate Affairs and Communications, The Absolut Company

14.00–14.30 Fika

Vad händer på prioriterade marknader?

14.30–14.50 Japan
Carl Norsten, Business Sweden

14.50–15.10 Singapore
Emil Akander, Business Sweden

15.10–15.30 Kina
Joakim Abeleen, Business Sweden

15.30–15.40 Nästa steg i livsmedelsexportprogrammet
Maria Varnauskas, Manager Try Swedish Exportprogram, Business Sweden

15.40–15.45 Avslutning

Tid, plats och anmälan

Tid: 25 november kl 10.00-15.45

Plats: Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm

Anmälan: Anmäl dig till Rasmus Bäckström på rasmus.backstrom@li.se. Föranmälan krävs. Det är begränsat med platser och medlemmar i Livsmedelsföretagen har företräde.

Har du frågor om Exportdagen?

Kontakta regeringens nationella exportsamordnare Johan Krallis Anell, johan.krallis.anell@regeringskansliet.se, 070–268 49 36.

Rasmus Bäckström Ansvarig exportfrågor och delbranscher 08-762 65 34070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy