Möt oss i Almedalen

Livsmedelsföretagen finns på plats under Almedalsveckan 2017. Precis som tidigare år är vi tillsammans med övriga organisationer i industrin på vår gemensamma mötesplats, Industriområdet, i hörnet S:t Hansgatan/Trappgränd.

Här har vi samlat våra aktiviteter och seminarier som är intressanta för dig som är intresserad av eller arbetar med livsmedelsrelaterade frågor.

Kalendarium

Programmet uppdateras löpande

Industribaren

Svensk dryckesindustri har aldrig varit mer spännande. Livsmedelsföretagens podcast Feeder kommer sända live i Industriområdets Industribar. I Industribaren (mån-tors) har du möjlighet att träffa och lyssna till människorna som ska ta den svenska dryckesindustrin in i framtiden.

Måndag 3 juli

12.30-13.15 – Martin Ragnar, ledamot i Svenska Dryckesakademien
Det sjuder i Dryckeslandet Sverige. Det talas till och med om ett Dryckesunder. Martin Ragnar, ledamot i Svenska Dryckesakademien, berättar om den explosionsartade utvecklingen inom kategorin svenskproducerad dryck.

Tisdag 4 juli
12.30-13.00 – Fredrik Spendrup, VD Spendrups
Öljättarna blir bara större och större – och mikrobryggerierna allt fler. Men den verkliga raketen på ölmarknaden är den alkoholfria ölen. Spendrups VD Fredrik Spendrup berättar om de senaste öltenderna och om utmaningarna för bryggerinäringen.

Onsdag 5 juli
9.30-10.00 – Lars Appelqvist, VD Löfbergs
Kaffe har aldrig varit hetare – men rosterierna står också inför krävande prövningar. Hör Löfbergs VD Lars Appelqvist, som också är ordförande i Livsmedelsföretagarna.

12.30-13.00 Anna Malmhake, VD The Absolute Company
Absolut vodka är en svensk exportsaga. Men försäljningen minskar i USA och frågan är hur det klassiska märket ska fortsätta utvecklas som exportsuccé. Kom och lyssna när bolagets VD Anna Malmhake berättar om hur det ska gå till.

Torsdag 6 juli
12.30-13.15 – Patrik Hansson, VD Arla
Arla är ett av Sveriges mest klassiska livsmedelsföretag. Det är också ett av den svenska livsmedelsbranschens största företag. Mejerijättens vd Patrik Hansson berättar om var den globala mjölkbranschen är på väg. Och om hur han ska ta Arla in i framtiden.

Livsmedelsföretagens närvaro under veckan

Fyra perspektiv på avtalsrörelsen 2017 och framtiden för Industriavtalet
IKEM, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsföretagen och Teknikföretagen
3/7, 09:20-10:40 Industriområdet, Hörnet S:t Hansgatan/Trappgränd
Medverkar gör bl.a. Carl Eckerdal, chefekonom Livsmedelsföretagen

Kunskap och innovation – nycklar till framtidens skafferi
Västra Götalandsregionen
3/7, 10:30-11:30 Västsvenska arenan, Strandvägen H528
Medverkar gör bl.a. Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig Livsmedelsföretagen

Blir det mer svensk mat på våra tallrikar med den nya livsmedelsstrategin?
Ljusdals kommun, Region Gävleborg, Ramböll
5/7, 07:30-09:30 Strandgatan 10
Medverkar gör bl.a. Patrik Strömer, delbransch och policy Livsmedelsföretagen

Industrins hållbarhetsagenda – innovationer för att uppnå FN:s hållbarhetsmål 2030
IKEM, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO
5/7, 10:00-15:00, Industriområdet

Dieter, larm och myter – varför är det så svårt att få tydliga svar om mat och hälsa?
Chalmers
5/7, 10:30-11:30 Västsvenska arenan, Strandvägen H528
Medverkar gör bl.a. Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig Livsmedelsföretagen

Våra medlemmars närvaro under veckan

Hur ger vi näring åt en ny generation hållbarhetsoptimister?
Löfbergs
4/7, 09:45 – 10:30, Dagens Nyheters tält

Resan mot hållbar finans – vem gör vad?
Polarbröd
4/7, 09:50-10:30, Restaurang Rosengården

Innovation för hållbarhet
5/7, 15:00-15:45, Almedalspaviljongen
Medverkar gör bl.a: Simon Hoffmeyer Boas, Carlsberg

Kött är framtiden – matglädje och hållbarhet
HK Scan
5/7 16:00 – 17:00, Wallers terass, Wallersplats 2

Kommentarer inaktiverade.