fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDELSEXPORT

Och vinnaren av Årets Livsmedelsexportör 2020 är….

Årets Livsmedelsexportör är ett pris som uppmärksammar svenska livsmedelsföretag som har haft stora exportframgångar. I år delas priset ut för 22:a året i rad, och tom den 21 februari har du möjlighet att nominera företag som du anser borde hyllas för sin export.

De senaste vinnarna är Viking Malt (2019), The Absolut Company (2018) och Umlax (2017). Bakom priset Årets Livsmedelsexportör står Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Näringsdepartementet. Priset delas ut på Livsmedelsföretagens årliga evenemang Matdagen som i år går av stapeln den 7 maj på Moderna Museet i Stockholm. Förutom äran erhåller det vinnande företaget 300 000 kr att köpa exporttjänster för från Business Sweden.

Kriterier för Årets Livsmedelsexportör

Vinnaren utses utifrån följande kriterier:

  • Företagets exportutveckling (senaste tre åren)
  • Företagets export som andel av produktionen
  • Företagets lönsamhet/rörelsemarginal

Styrgruppen som utser den slutliga vinnaren kommer även att ta hänsyn till faktorer som marknadstäckning, marknadsexpansion, innovation i produkter och/eller distribution samt hållbarhet.

Vill du nominera ett eller flera företag?

Vi tar tacksamt emot alla nomineringar. Senast den 21 februari behöver vi din nominering inklusive en kort motivering. Nominering och motivering skickas till rasmus.backstrom@li.se.

Den slutliga vinnaren utses av styrgruppen för exportprogrammet Try Swedish som består av representanter från bl.a. Livsmedelsföretagen, LRF, Sveriges Bryggerier, Organic Sweden och Kött- och Charkföretagen.

Mer information

Här kan du läsa mer om Årets Livsmedelsexportör, inklusive tidigare vinnare.

Har du frågor om Årets Livsmedelsexportör? Hör av dig till Livsmedelsföretagens exportansvarige Rasmus Bäckström.

Rasmus Bäckström Ansvarig exportfrågor och delbranscher 08-762 65 34070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy