fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Tillsammans mot goda mat- och levnadsvanor

Hälsosamma matvanor är en av flera pusselbitar för en god folkhälsa. Andra levnadsvanor, som fysisk aktivitet och sömnvanor, samt socioekonomiska faktorer har också stor påverkan. Tillsammans med andra aktörer bidrar vi till långsiktig förändring.

Folkhälsofrågan är bred och komplex. En bättre folkhälsa skapas inte enbart genom ett brett utbud av nyttiga matvaror, utan av hälsosamma matvanor tillsammans med sunda levnadsvanor, som fysisk aktivitet och god sömn. Socioekonomiska förutsättningar har visat sig ha en stor påverkan på människors mat- och levnadsvanor.

För att skapa en bättre folkhälsa för alla krävs därför långsiktighet och samarbete mellan många olika samhällsaktörer, där det offentliga spelar en viktig roll. Folkhälsa är en samhällsfråga som bara kan lösas av samhället tillsammans, inte av en enskild aktör.

Livsmedelsföretagen och våra medlemsföretag arbetar för att främja goda matvanor och för att öka förståelsen för sambandet mellan levnadsvanor, matvanor och hälsa.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.