fbpx
Hoppa till innehåll

Matdagen 2022

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNING I KRIS OCH KRIG – ÄR SVERIGES BEREDSKAP GOD? Coronapandemin visade hur viktigt det är med en robust och flexibel livsmedelssektor som snabbt kunde ställa om och parera såväl hög sjukfrånvaro som osäkra varuflöden. Precis när vi började se ljuset i pandemitunneln kom nästa smäll – den brutala ryska invasionen av Ukraina. Ett krig …

Matdagen 2019 – Intervju med näringsminister Ibrahim Baylan

Näringsminister Ibrahim Baylan var en av deltagarna på Matdagen 2019, där han bland annat delade ut priset Årets Livsmedelsexportör. Vi fångade näringsministern och bad honom sammanfatta sina intryck av Matdagen.

Matdagen 2019 – Intervju med Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman

Vi bad vår vd Björn Hellman summera sina intryck av Matdagen 2019!

Matdagen 2019 – Intervju med Viking Malt, Årets Livsmedelsexportör 2019

Viking Malt i Halmstad exporterar årligen 150 000 ton svensk malt till bryggerier och destillerier världen över. För detta belönades företaget 2019 med priset Årets Livsmedelsexportör, ett samarbete mellan Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Näringsdepartementet. Näringsminister Ibrahim Baylan delade ut exportpriset på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.

Matdagen 2019 – Intervju med vinnarna av Livsmedelsföretagens kostrådstävling

På Matdagen den 9 maj 2019 röstade publiken fram ”Livsmedlaren” som den bästa kommunikationskampanjen för Livsmedelsverkets kostråd. I finalen stod fyra elevlag från reklamskolorna Berghs och Hyper Island mot varandra. Det vinnande laget tog förutom äran hem en prischeck på 30 000 kr.