fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Debatt inför EU-valet: En industri som lyfter Europa

Varmt välkommen till en debatt om betydelsen av en konkurrenskraftig industri för ett blomstrande EU! Debatten hålls mellan Sveriges kandidater till Europaparlamentet och äger rum i Stockholm måndagen den 20 maj 2024.
16 maj 2024

Enkät: Förekomsten av otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan

Konkurrensverket undersöker just nu utvecklingen av oschyssta handelsmetoder i livsmedelskedjan, till exempel förekomsten av olika avtalsvillkor och andra beteenden. Enkäten är anonym och tar bara 10-20 minuter att fylla i. Vi uppmuntrar våra medlemsföretag att fylla i enkäten.
7 maj 2024

Du har väl anmält dig till våra Arbetsgivarträffar 20-27 maj?

Vårens fysiska arbetsgivarträffar äger rum 20-23 maj i Stockholm, Helsingborg, Luleå, Göteborg och Örebro. Huvudtemat för träffarna är inhyrning av personal från bemanningsföretag. Den 27 maj anordnar vi även en digital uppföljningsträff tillsammans med Almega kompetensföretagen.
7 maj 2024

Snart dags för EU-val – de fem viktigaste frågorna för livsmedels­industrin

Den 9 juni är det dags för Sveriges väljare att utse våra 21 ledamöter i Europaparlamentet. I stort sett all lagstiftning som reglerar livsmedelsproduktion beslutas i Bryssel och Strasbourg, inte i Stockholm. I vårt valmanifest uppmärksammar vi de viktigaste frågorna för industrin.
7 maj 2024

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.