fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Ny färdplan förenar svenska livsmedelsföretag

Tillsammans blir vi starkare – så tänker de 15 företag som är medlemmar i initiativet Hållbar Livsmedelskedja, lett av WWF. Nu skalas arbetet upp med en gemensam färdplan för 2030. Den förenar några av Sveriges största livsmedelsaktörer i arbetet för klimat, biologisk mångfald, resurseffektivitet, djurvälfärd och mänskliga rättigheter.
28 september 2023

Vill ni synas på vår julmatspressträff?

It’s (snart) beginning to look a lot like Christmas! Har ditt företag en eller flera nya julprodukter som ni vill ska synas på Livsmedelsföretagens årliga julmatspressträff? Då ska ni höra av er till oss så fort som möjligt.
28 september 2023

Nu är det dags för branschträffar!

I oktober arrangerar vi fyra av våra uppskattade branschträffar i Skellefteå (17/10), Stockholm (19/10), Göteborg (24/10) och Malmö (25/10). Livsmedelsföretagens experter informerar om aktuella frågor samtidigt som du kan träffa andra livsmedelsföretagare och utbyta erfarenheter.
28 september 2023

Vad får man säga om mat och hälsa?

Vad har myndigheterna för roll i vad vi ska äta och dricka? Vilka påståenden får livsmedelsproducenter skriva på sina produkter och vad får man säga om hälsa i sociala medier? Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, medverkar i podden "Hälsa för ohälsosamma".
28 september 2023

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.