Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward

Rapporter

Här kan du ladda ner och läsa våra senaste rapporter om livsmedelsindustrin. Vi släpper 1-2 större rapporter om året i syfte att öka kunskapen om industrin och dess förutsättningar. Du hittar fler rapporter här.

Exportrapporten - Vad kan vi lära av andra länder och industrier? (2018)

Hur kan Sverige fördubbla sin livsmedelsexport från 50 till 100 miljarder kr? I ”Exportrapporten” tittar vi närmare på hur de svenska life science-, trä- och stålindustrierna samt livsmedelsexportörerna Danmark, Irland och Finland arbetar för att öka exporten. Utifrån vår analys kommer vi med sex konkreta förslag som kan öka den svenska livsmedelsexporten.

Goda exempel - Framgångsrecepten från några av världens bästa matländer och livsmedelsföretag (2018)

I rapporten ”Goda exempel – Framgångsrecepten från några av världens bästa matländer och livsmedelsföretag” identifierar och analyserar Livsmedelsföretagen faktorerna som ligger till grund för Danmarks stora livsmedelsexport, Hollands och Nestlés världsledande livsmedelsforskning, Champagnes starka varumärke och Irlands framgångsrika livsmedelsstrategi. Många av de identifierade faktorerna är sådana som Sverige kan och borde ta efter för att lyfta den svenska livsmedelsindustrin till nästa nivå.

Startuprapporten - Matentreprenörerna som formar framtidens livsmedelsindustri (2017)

2010–2014 grundades 732 svenska livsmedelsföretag som fortfarande är aktiva idag. I Livsmedelsföretagens Startuprapport berättar 100 av företagen om hur det har gått, vilka trender man ser, vad det finns för utmaningar och vilka mål man har. Gemensamt för de nystartade företagen är en stark tro på framtiden för svensk livsmedelsproduktion trots hård konkurrens och stora utmaningar.

Snabb, snäll och dyr - Framgångsfaktorer för svenska livsmedelsföretag (2016)

Finns det något recept för att lyckas som företag i den tuffa svenska livsmedelsindustrin? Livsmedelsföretagen har gått igenom branschens mest framgångsrika bolag för att hitta nyckeln till lönsamhet och goda resultat. Vad har en norrländsk brödkaka gemensamt med en småländsk prilla? Vilka gemensamma nämnare finns? Vad kan man lära sig av dem? Rapporten bygger på en analys av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsbolag och syftar till att ge inspiration kring hur företag kan lyckas inom livsmedelsindustrin.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.