fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
EU-LAGSTIFTNING

Ursprungsmärkning av primär ingrediens – EU-förordning nu publicerad

Den 1 april 2020 börjar den nya EU-förordningen om ursprungsmärkning att gälla. Förordningen har nu beslutats av Kommissionen och finns att läsa på svenska.

Förordningen om ursprungsmärkning av primär ingrediens med annat ursprung än det produkten är märkt med (art 26.3 i informationsförordningen) har nu beslutats av EU-kommissionen och publicerats i EU:s officiella tidning.

Här hittar du en länk till den svenska språkversionen av förordningen som fått nummer 2018/775. Som tidigare meddelats börjar förordningen gälla den 1 april 2020.

Vår europeiska branschorganisation FoodDrinkEurope har redan börjat arbeta med en vägledning till reglerna för att företagen ska hinna anpassa sig till de nya kraven i tid. Livsmedelsföretagen deltar i arbetet med vägledningen.

Ulrika Ehrhardt Expert livsmedel och lagstiftning 08-762 65 05

Ulrika arbetar med livsmedelslagstiftning, märkning, allergifrågor och livsmedel för särskilda näringsändamål. I detta ingår bl a att bistå medlemsföretagen med rådgivning, ha en tät dialog med relevanta myndigheter, hålla i utbildningar och regelbundet stämma av aktuella och kommande frågor med Livsmedelsföretagens egna referensgrupper. Ulrika är legitimerad apotekare till utbildningen, och hon har jobbat med livsmedelslagstiftning sedan 1991. Först var hon på Livsmedelsverket i nästan åtta år och därefter har hon varit på Livsmedelsföretagen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy