fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
Glädjebeskedet:

1 miljon för främjande av yrkesintroduktion

Livsmedelsföretagen och Livsmedelsarbetarförbundet tecknade i oktober 2014 ett avtal om yrkesintroduktionsanställning för unga under 25 år. Nu har Livsmedelsföretagen och Livsmedelsarbetarförbundet, från Arbetsmarknadsdepartementet gemensamt beviljats 1 miljon kronor för att sprida information om – och främja användningen av avtalet.

– Det är ett väldigt roligt besked och viktigt för att vi ska få en bra och väl genomförd yrkesintroduktion, säger Karin Thapper, utbildningsansvarig på Livsmedelsföretagen.

Avsikten med stödet är att skapa möjlighet för att underlätta för företag och fack i arbetet med att anställa unga. Yrkesintroduktionsavtalet är kopplat till samverkan mellan livsmedelsföretag och Teknikcollege – som är en certifiering av tekniskt inriktade gymnasieutbildningar.

– Genom stödet kan vi, Livsmedelsföretagen och facket,  anställa en gemensam person som kan ge företagen konkret hjälp med att använda avtalet. Genom att företagen anställer unga med teknisk kompetens skapar vi förutsättningar för en mer konkurrenskraftig livsmedelsproduktion, säger Karin Thapper.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy