fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
CORONAKRISEN | KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Arbetsförmedlingen: Behöver du mer folk? Ta hjälp av oss!

Den pågående coronakrisen har lett till att många livsmedelsföretag behöver få in mer personal för att täcka den ökande sjukfrånvaron i produktionen. Här kan Arbetsförmedlingen hjälpa till. Emilia Eneman, projektledare för ”Mer mat – fler jobb” på Livsmedelsföretagen, berättar mer.

Emilia Eneman:

Målet med ”Mer mat – fler jobb” (MMFJ) är att stärka svensk livsmedelsproduktion. Vi träffar företagare och analyserar era behov, möjligheter och eventuella hinder. Vi identifierar behov av kompetensutveckling och av att rekrytera nya medarbetare, både på kort och på lång sikt. Projektet erbjuder också livsmedelsföretag med industriell produktion att testa sina anställdas kompetens via den branschgemensamma valideringsmodellen industriteknik BAS. Allt för att du som företagare ska kunna fokusera framåt och trygga framtiden för dig, dina medarbetare och ditt företag.

Ökade personalbehov i spåren av corona

Den pågående coronakrisen har lett till att livsmedelsföretagen ser ett stigande behov av personal för att täcka den ökande sjukfrånvaron i produktionen. Här kan Arbetsförmedlingen hjälpa till att hitta personal.

– Våra erfarna arbetsförmedlare står redo att ta emot och matcha de behov ditt företag har. Vi har flera verktyg och möjligheter att stötta nya medarbetare att ta ett jobb i din bransch. Just nu vet vi att coronakrisen lett till ett ökat behov av arbetskraft inom livsmedelskedjan. Hör av dig till någon av mina medarbetare så gör de allt de kan för att hjälpa dig att hitta rätt arbetskraft” säger Klaes Hallberg, projektchef MMFJ, Arbetsförmedlingen.

Vill du veta mer om Mer mat – fler jobb?

”Mer mat – fler jobb” är ett 3-årigt ESF-projekt som pågår till december 2021, och har en budget på 125 miljoner kronor. Vi söker nu företag som vill medverka i projektet. Kontakta Emilia Eneman på 072- 169 34 04 och Emilia.eneman@li.se.

Vet du redan nu att du behöver rekrytera nya medarbetare?

Kontakta en arbetsförmedlare i din region, här hittar du deras kontaktinformation.

Dokument

Emilia Eneman Projektledare Mer mat – fler jobb 072-169 34 04

Emilia arbetar som projektledare för validering i projektet Mer mat – fler jobb. Hon har en agronomexamen från Sveriges lantbruksuniversitet. Emilia kommer närmast från Centerpartiets riksdagskansli där hon arbetat som politiskt sakkunnig för bland annat livsmedelsfrågor, gröna näringar och landsbygdsutveckling. Hon har även erfarenheter från tidigare arbete på Europaparlamentet och Länsstyrelsen samt som konsult specialiserad inom EU-frågor.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy