fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDEL OCH LAGSTIFTNING

EU: Detta gäller för ursprungsmärkning av primär ingrediens

Nu har tolkningarna från EU kommit gällande kraven på ursprungsmärkning av primär ingrediens. Skriv upp dig på vår utskickslista för Livsmedelslagstiftning så håller vi dig uppdaterad kring det senaste.

Reglerna gäller produkter som är ursprungsmärkta och där den primära ingrediensen har ett annat ursprung, och de träder formellt i kraft den 1 april.

Här hittar du den svenska versionen av tolkningarna från EU.

Vill du veta mer om Livsmedelslagstiftning?

För att framöver ta del av våra rekommendationer när det gäller tolkningar och övergångstider uppmanar vi våra medlemsföretag att anmäla sitt intresse för Livsmedelslagstiftning här: Intresseanmälan

Ulrika Ehrhardt Expert livsmedel och lagstiftning 08-762 65 05

Ulrika arbetar med livsmedelslagstiftning, märkning, allergifrågor och livsmedel för särskilda näringsändamål. I detta ingår bl a att bistå medlemsföretagen med rådgivning, ha en tät dialog med relevanta myndigheter, hålla i utbildningar och regelbundet stämma av aktuella och kommande frågor med Livsmedelsföretagens egna referensgrupper. Ulrika är legitimerad apotekare till utbildningen, och hon har jobbat med livsmedelslagstiftning sedan 1991. Först var hon på Livsmedelsverket i nästan åtta år och därefter har hon varit på Livsmedelsföretagen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy