fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MAT OCH HÄLSA

Inbjudan: Konferens om nationella riktlinjer på området matallergi

Hur kan vi främja samverkan på området matallergi i Sverige? Är nationella riktlinjer på området en lösning för mer jämlik vård för patienter med matallergi? Vilka nationella riktlinjer finns idag inom olika sektorer och vad saknas i arbetet med matallergi? Det är några av frågorna som ska diskuteras på Bra mat för allas konferens den 23 april.

Bra mat för alla bjuder in till en heldag i matallergins tecken där du ges möjlighet till att nätverka inom och över branschgränserna. Konferensen är en unik mötesplats där beslutsfattare, politiker, vård- och omsorgsprofessioner, livsmedelsindustrin med flera träffas och även träffar dem som lever med matallergi. Temat för dagen är nationella riktlinjer och programmet kommer att handla om de riktlinjer som styr arbetet på området matallergi idag inom vård och forskning, inom livsmedelsindustrin, besöksnäringen samt i skolan samt om riktlinjer som ännu inte finns men som det finns behov av.

För att ytterligare främja utbyte av erfarenhet och kunskap kommer vi på denna konferens även erbjuda en tvärsektoriell utställningsdel som ni kommer att ha möjlighet att besöka under pauserna medan ni minglar över en kopp kaffe. Om du är intresserad av att ställa ut på utställningen går det bra att anmäla sig till detta i samband med anmälan till konferensen. Arrangör är Bra mat för alla och Astma- och Allergiförbundet.

Talare och paneldeltagare

  • Jennifer LP Protudjer. PhD. Endowed Research Chair, Allergy, Asthma and the Environment. Assistant Professor, Department of Pediatrics and Child Health, University of Manitoba.
  • Sigrid Sjölander, PhD. Scientific Advisor, Thermo Fisher.
  • Freja Anckers. Förbundsordförande, Unga Allergiker
  • Åsa Kullberg, Kost & Näring Fokusgrupp Förskola skola
  • Peter Meyer. Barnallergolog, Helsingborgs lasarett
  • Marianne Lilja Hallberg. PhD. QEHS Project Engineer. Paulig, Santa Maria
  • Helena Björck, Leg dietist/Miljö och hälsa, Axfood.
  • Andreas Björkheden, Konsult livsmedelssäkerhet och kvalitet, Herax food solutions.
  • Mikaela Odemyr, 2:e vice ordförande, Astma- och Allergiförbundet.
  • Therese Lindh. Måltidschef, Bollebygds kommun.

Datum och tid

23 april 2020 kl 9:30-16:00

Plats

Sal Solen, Näringslivets Hus, Storgatan 19, 114 51 Stockholm

Anmälan

Anmälan sker senast den 6 april till emma.juslin@astmaoallergiforbundet.se

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy