fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
FORSKNING OCH INNOVATION

Inbjudan: Digital workshop - ”Automation och digitalisering som sätter fart på svensk livsmedelsindustri"

Den 8 september arrangerar Sweden Food Arena en digital workshop på temat ”Automation och digitalisering som sätter fart på svensk livsmedelsindustri”. Arrangemanget genomförs i samarbete med strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT- och Automation (PiiA). Och du är självklart inbjuden!

Sweden Food Arena och PiiA (strategiskt innovationsprogram “Processindustriell IT och Automation”) bjuder in till en gemensam workshop i Stockholm tisdagen den 8 september, kl. 13.00-17.00. Ämne för workshopen är automation och digitalisering som sätter fart på svensk livsmedelsindustri.

Workshopen syftar till att identifiera det område som, enligt vad branschen ser, har störst potential att ge snabba, konkreta och skalbara resultat. Några exempel på områden att diskutera under workshopen kan vara följande:

  • Robusthet
  • Effektivitet (Lean/Six Sigma)
  • Spårbarhet
  • System av system (design och integration)
  • Styrsystem
  • Robotik
  • Sensorer och maskiner

I nästa steg genomförs en förstudie för att gå till botten med vad som krävs i form av ny kunskap, nya teknologier och nya lösningar för att det prioriterade området skall kunna realiseras och göra reellt avtryck inom svensk livsmedelsindustri inom 2-5 år.

I maj publicerade det strategiska innovationsprogrammet PiiA en rapport om digitaliseringens konsekvenser på livsmedelsindustrin, som kan läsas här.

Anmälan

Anmäler dig gör du via mail till marie.gidlund@swedenfoodarena.se senast den 1 september.

Elisabet Rytter Forsknings- och nutritionsansvarig 08-762 65 06

Elisabet är ansvarig för områdena forskning och mat-hälsa (nutrition). Hon är sammankallande för Livsmedelsföretagens FoU-referensgrupp och Nutritionsgruppen med vilka hon driver frågor som finansiering av livsmedelsforskning och livsmedelsindustrins bidrag till goda matvanor. Elisabet är medicine doktor i nutrition, associerad till institutionen Klinisk Nutrition och Metabolism vid Uppsala universitet och har en bakgrund som FoU-chef i livsmedelsindustrin.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy