fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Nya rapporteringskrav avseende inköpspriser

I och med ikraftträdandet av en ny förordning gäller från och med årsskiftet nya regler för rapportering av inköpspriser. Främst avseende socker, nötfärs och ost.

Från och med årsskiftet gäller nya rapporteringskrav avseende inköpspriser för vissa produkter. För svenska livsmedelsföretag handlar det främst om att rapportera inköpspriser för socker, nötfärs och ost. Dessa rapporteras till Jordbruksverket som i sin tur lämnar representativa svenska genomsnittspriser till kommissionen. Detaljerade regler för rapporteringen återfinns i EU:s förordning 2017/1185.

Den ökade prisrapporteringen är en av åtgärderna i EU-kommissions arbete för ökad marknadstranparens och en bättre fungerande livsmedelskedja. Andra åtgärder i detta arbete är införandet av EU:s direktiv om otillbörliga handelsmetoder och ändrat regelverk kring bildande av producentorganisationer.

Bakgrundsinformation om marknadstransparens finns att läsa här på EU-kommissionens hemsida.

Axel Granath Sakkunnig, tf press- och mediechef 08-762 65 63070-521 65 63

Axel arbetar nära VD och övrig ledning i frågor rörande förhandling, kommunikation, näringspolitik och intern administration. Hösten 2020 kommer Axel även att vara tf press- och mediechef. Han är utbildad jurist men har tidigare arbetat inom bland annat kommunikation och affärsutveckling.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy