fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSRÄTT OCH ARBETSMILJÖ

Nytt nummer av ArbetsgivarNytt!

I det senaste numret av ArbetsgivarNytt går vi igenom tre fall från Arbetsdomstolen gällande anställning vid graviditet, uppsägning pga arbetsbrist och lönetvist pga oklarhet kring anställningsförhållande. Vi tipsar även om höstens utbildningar och om en digital guide som hjälper dig att förebygga diskriminering.

AD 2018 nr 74

Ett företag anställde en gravid kvinna och kände till graviditeten i samband med anställningens ingående. Anställningen var en provanställning och under prövotiden avslutades denna.

AD 2018 nr 76

Frågan var om en uppsägning pga arbetsbrist var korrekt. Frågorna domstolen hade att ta ställning till var om arbetsbrist faktiskt förelåg och om så var fallet, om arbetsgivaren uppfyllt sin omplaceringsskyldighet.

AD 2019 nr 17

På ett företag i måleribranschen uppstod lönetvist med krav från tre arbetstagare. Frågan var dock vart arbetstagarna egentligen var anställda och vem som således var skyldig att betala ut den uteblivna lönen.

Här kan du läsa hela det senaste numret av ArbetsgivarNytt.

Dokument

Relaterade länkar

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy