fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDEL OCH LAGSTIFTNING

Uppdaterade riktlinjer för ekologisk produktion

Nu är den nya versionen av nationella riktlinjer för ekologisk produktion, version 5 – 2019, publicerad. Livsmedelsföretagen och två av våra medlemsföretag har deltagit i arbetet med att uppdatera riktlinjerna.

Nu är den nya versionen av nationella riktlinjer för ekologisk produktion, version 5 – 2019, publicerad på LRF:s hemsida. Livsmedelsföretagen sitter i styrelsen för projektet och två av våra medlemsföretag har deltagit i tillämpningsrådet som arbetar tillsammans med projektledare med att uppdatera riktlinjerna. Riktlinjerna gäller för den nu gällande lagstiftningen för ekologisk produktion 834/2008 och 889/2008. Jordbruksverket och Livsmedelsverket har hjälpt till med granskning av riktlinjerna och samarbetet med myndigheterna har varit mycket konstruktivt.

Här hittar du de uppdaterade riktlinjerna på LRF:s hemsida: https://www.lrf.se/politikochpaverkan/marknad-och-mervarden/ekologiskt/nationella-riktlinjer-for-ekologisk-produktion/

Arbetet med ytterligare uppdatering  och anpassning av riktlinjerna till den nya lagstiftningen för ekologisk produktion 2018/848 som skall tillämpas från den 1 januari 2021 fortsätter under 2019 och 2020. Vi återkommer med information när nya versioner av riktlinjerna publiceras.

Relaterade länkar

Marie Rydén Näringspolitisk expert 08-762 65 37

Marie arbetar med livsmedelslagstiftning och är ansvarig för frågor som rör livsmedelskontroll, ekologisk lagstiftning, främmande ämnen inkl akrylamid, förpackningar och tillsatser. Hon är generalsekreterare för Kvarnföreningen och Föreningen svenska glasstillverkare och ordförande i referensgruppen för kvalitet, lagstiftning och märkning (KLM). Marie har bred erfarenhet från livsmedelsindustrin och har arbetat med produktutveckling och lagstiftningsfrågor på bl a Arla, Unilever och Lantmännen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy