fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Utbildning i due diligence – erbjudande för medlemsföretag

Inom några år kommer en ny lag som kräver att företag identifierar, hanterar och redovisar sina risker kopplade till mänskliga rättigheter och miljö i leverantörsledet. I höst arrangerar ETI Sverige en digital utbildning om den nya lagen, och medlemmar i Livsmedelsföretagen får 20 procent rabatt.

Inom några år kommer en ny lag träda i kraft som kräver att företag identifierar, hanterar och redovisar sina risker kopplade till mänskliga rättigheter och miljö i leverantörsledet.

På den här utbildningen lär du dig att utföra due diligence i enlighet med internationella riktlinjer och kommande EU-lag. Den leds av ETI Sveriges verksamhetschef Henrik Lindholm som har över 20 års erfarenhet av att arbeta med arbetsvillkor i globala leverantörsled.

Följande ingår:

  • Grundkrav enligt FN:s och OECD:s riktlinjer samt kommande EU-lag
  • Implementering i sex steg: (1) förankra (2) identifiera (3) förhindra (4) följa upp (5) kommunicera (6) gottgöra
  • Exempel från ledande företag
  • Verktyg och mallar för företagets due diligence-arbete

Utbildningen vänder sig främst till dig som arbetar med hållbarhets- och leverantörsfrågor på företag och inom offentlig sektor.

Datum: 4 halvdagar, 27 september-8 november

Plats: Digitalt

Pris: 8 000 kr (20% rabatt för Livsmedelsföretagens medlemmar, ange kod LI2022)

Anmäl dig här: https://etisverige.se/utbildningar/due-diligence-i-globala-leverantorsled-host-2022/

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.