fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Exportrapporten - Vad kan vi lära av andra länder och industrier? (2018)

Exporten är extremt viktig för svenska livsmedelsföretag. Idag exporteras årligen svenska livsmedel till ett värde av ca 50 miljarder kr, men det finns potential för en betydligt större export. Livsmedelsföretagen har satt som mål att till år 2025 fördubbla den svenska livsmedelsexporten till 100 miljarder kr.

För att hitta nya sätt att stimulera och underlätta svensk livsmedelsexport har vi i ”Exportrapporten” studerat några av Sveriges viktigaste och största exportvaror såsom verkstadsvaror, kemivaror och skogsvaror. Utifrån det har vi valt ut industrisektorerna life science, förädlade skogsvaror och förädlade produkter från stålindustrin, och studerat industriernas exportandel, exportfrämjande arbete samt tillverknings- och förädlingsgrad. Vi har även analyserat de framgångsrika exportländerna Danmark, Irland och Finland eftersom de har liknande förutsättningar som Sverige. Vi hoppas att vi genom den här rapporten kan inspirera företag såväl som den offentliga sektorn i arbetet med att öka exporten och för att uppfylla målen i den nationella livsmedelsstrategin.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.