fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Livsmedelsindustrins viktigaste EU-frågor 2019-2024

Söndagen den 26 maj väljer Sverige våra 20 representanter i Europaparlamentet. Eftersom så gott som alla lagar och regler som finns på livsmedelsområdet beslutas på EU-nivå, innebär det att valet är av stor betydelse för den svenska livsmedelsbranschen. De ledamöter som väljs in i parlamentet kan få stort inflytande över kommande beslut som får direkt inverkan på företagens villkor och förutsättningar.

Livsmedelsföretagen har sammanställt de viktigaste prioriteringarna för branschen inför den nya mandatperioden, både för parlamentet och den nya EU-kommissionen som ska tillträda i höst. De fem prioriteringarna i korthet:

  • Förnyat fokus på inre marknaden
  • Forskning och innovation samt vetenskaplig evidens
  • Gemensam industripolitik
  • Brexit och internationell handel
  • Klimat och hållbarhetsfrågor

Ladda ner dokumentet i sin helhet här till höger.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.