Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Boalt Bröd tog fullkornsvägen till en nyttigare smörgåstårta

När man tänker på nyttig mat är smörgåstårta, landgångar och räkmackor kanske inte det första som dyker upp i huvudet. Det vill Boalt Bröd ändra på, och därför har företaget utvecklat en smörgåsbotten med över 30 procent fullkorn och mindre sirap.

Orkla FoodSolutions hjälper skolor med matpedagogik

Orkla FoodSolutions vill bidra till att öka folkhälsan och har tagit fram konceptet ”Hälsa på maten ”som hjälper skolor och förskolor att jobba pedagogiskt med mat i skolan. Och får fler barn att äta grönt.

Dieter, beteende och hälsoinfluencers i pandemins tid

Svenskarna syn på mat och hälsa är i ständig förändring och svår att överblicka. Vilka dieter är hetast och vilka är på väg att blåsa förbi? Vem är egentligen trovärdigast i mat och hälsofrågor? Och hur har svenskarnas matvanor påverkats av coronakrisens ökade hemmasittande? För att ta reda på detta och mycket mer har branschorganisationen Livsmedelsföretagen låtit analysföretaget Demoskop göra en undersökning bland allmänheten på temat Mat och hälsa, vilken presenterades på en digital pressträff den 4 december 2020.