Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Boalt Bröd tog fullkornsvägen till en nyttigare smörgåstårta

När man tänker på nyttig mat är smörgåstårta, landgångar och räkmackor kanske inte det första som dyker upp i huvudet. Det vill Boalt Bröd ändra på, och därför har företaget utvecklat en smörgåsbotten med över 30 procent fullkorn och mindre sirap.

Nu ska det bli enklare och tydligare om bröd

Sveriges bagare & konditorer, SBK, har tagit initiativ till nya branschöverenskommelser som ska göra det enklare och tydligare för både konsumenter och bageribranschen att förstå vad bröd egentligen är. Vi älskar bröd och ville givetvis veta mer så vi ställde fem snabba frågor till Martin Lundell, vd för SBK.

Företag och forskare förenar krafter för att få fler att äta fullkorn

Mer fullkorn är bra för folkhälsan, det är forskningen helt enig om. Den 19 december startade ett Vinnova-finansierat samarbetsprojekt i syfte att öka konsumtionen av fullkorn i till exempel bröd, pasta och flingor. Initiativet kommer från forskare från Chalmers tekniska högskola och ytterligare tio aktörer från livsmedelsindustrin, konsumentföreningar, offentliga aktörer och ideella föreningar är med från start. Nu letar man fler samarbetspartners.