fbpx
Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

I spåren av pandemin blir det svensktillverkade och högkvalitativa särskilt viktigt på julbordet

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt. I pandemins 2020 tycks intresset för svensktillverkade produkter av hög kvalité särskilt viktigt för svenskarnas julbordsfirande. Skinkan är fortsatt favorit på julbordet följt av Janssons frestelse och sill. Julmust är ohotad på dryckesfronten, Ris á la Malta håller de andra sötsakerna stången och drömgästen vid julbordet är, föga förvånande, statsepidemiolog Anders Tegnell.

Inbjudan: Digital presentation av årets julmatsnyheter och julundersökning

Den 26 november kl. 14:00 bjuder Livsmedelsföretagen in till ett av vinterhalvårets två medieaktiviteter, nämligen Livsmedelsföretagens årliga julmatspressträff (den andra är vårt journalistseminarium kring mat och hälsa). Under pressträffen får media och matskribenter stifta digital bekantskap med årets nyheter inom julmat, juldryck och julgodis. Tyvärr finns inte möjlighet till provsmakning i år. För åttonde året i rad kommer vi dessutom att presentera vår stora undersökning om hur svenskarna äter, dricker och firar jul. Detta år med corona i åtanke.