Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Bilder från Livsmedelsföretagens julpresentation

På Livsmedelsföretagens julträff hos Lantmännen den 28 november fick journalister och matskribenter provsmaka ett 60-tal spännande nya julprodukter och ta del av Livsmedelsföretagens stora julundersökning. It's äntligen beginning to look a lot like Christmas!

Skinkan fortfarande favoriträtt på julbordet men fler vill äta mer grönt

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt. Skinkan är fortsatt favorit på julbordet men avståndet till sillen och Janssons frestelse krymper. Julmust är viktigaste dryck, ris à la Malta drar ifrån i dessertligan och drömgästen vid julbordet är psykiatrikern och populärvetenskaplige författaren Anders Hansen.

Välkommen på Exportdagen 25/11!

Hur blev Pågen en exportframgång? Hur arbetar Lantmännen, Danish Food Cluster och Sweden Food Arena med FoI och export? Hur lyckas man i Japan, Kina och Singapore enligt Business Swedens experter? Hur gör The Absolut Company, Try Swedish och Visit Sweden för att nå ut till den globala konsumenten? Allt detta och mycket mer får du svar på under Exportdagen!

Livsmedelsverkets vintermöte – referat och kommentarer

Den 14 mars var det dags för Livsmedelsverkets årliga Vintermöte, denna gång med temat ”Hållbar mat i en föränderlig värld”. Några av ämnena som avhandlades var EAT-Lancetrapporten, undernäring bland äldre, dricksvatten, matsvinn och säkerhet, företagens hållbarhetsarbete och Nyckelhålet. Livsmedelsföretagen var givetvis på plats.