Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Livsmedelsverkets vintermöte – referat och kommentarer

Den 14 mars var det dags för Livsmedelsverkets årliga Vintermöte, denna gång med temat ”Hållbar mat i en föränderlig värld”. Några av ämnena som avhandlades var EAT-Lancetrapporten, undernäring bland äldre, dricksvatten, matsvinn och säkerhet, företagens hållbarhetsarbete och Nyckelhålet. Livsmedelsföretagen var givetvis på plats.

Hur säkrar ditt företag tillgången på vatten?

Vatten är vårt mest grundläggande livsmedel. Det är dessutom ett viktigt ämne som ingrediens i andra livsmedel och för att kunna göra rent vid tillverkning. Som livsmedelsproducent är det viktigt att du har en dialog med kommunen om vattentillgång, skriver Patrik Strömer, ansvarig för krisberedskapsfrågor på Livsmedelsföretagen.