Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Stockholm sänker hyrorna för utsatta företag

Stockholm är den senaste kommunen att sänka hyrorna för företag i utsatta branscher. ”Utan företag stannar Stockholm och utan Stockholm stannar Sverige”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till nyhetssajten Besöksliv.

Förordning för tillfälliga hyresrabatter på plats – Vanliga frågor och svar

Efter godkännande på EU-nivå publicerade idag regeringen den av många efterlängtade förordningen om rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher, tre veckor efter att förslaget lades fram. Livsmedelsföretagen är positiva till åtgärden men oroade över att många fastighetsägare trots krisläget och möjligheten till rabatt inte vill sänka hyrorna.

”Helt oacceptabelt att offentliga bolag inte går med på hyresreduktion”

För att hjälpa krisande småföretag som riskerar konkurs tar staten halva kostnaden för hyressänkningar på upp till 50 procent av den totala hyran. Men trots detta går många hyresvärdar, däribland flera offentligt ägda fastighetsbolag, inte med på att sänka hyran. Ett av de drabbade företagen är Chokladfabriken som ägs och drivs av Ellinor och Martin Isaksson.