fbpx
Hoppa till innehåll

I spåren av pandemin blir det svensktillverkade och högkvalitativa särskilt viktigt på julbordet

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt. I pandemins 2020 tycks intresset för svensktillverkade produkter av hög kvalité särskilt viktigt för svenskarnas julbordsfirande. Skinkan är fortsatt favorit på julbordet följt av Janssons frestelse och sill. Julmust är ohotad på dryckesfronten, Ris á la Malta håller de andra sötsakerna stången och drömgästen vid julbordet är, föga förvånande, statsepidemiolog Anders Tegnell.

Stor julmatsundersökning: Så vill svenskarna ha sitt julbord 2018

Skinka, julmust och ris à la Malta är favoriterna på julbordet, vegansk julmat är populär bland yngre och få beställer julmaten via matkasse, visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning. Samtidigt har det kommit flera spännande nya julprodukter som t.ex. julfil med polkagrissmak, vegansk prinskorv, julmust med lakritssmak och julkryddad ädelost på tub. Den svenska julen 2018 ser ut att bli både god och smakrik.