Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

153 riksdagsmotioner om livsmedel och livsmedelsproduktion

Beredskap, sockerskatt, ålfiske, självförsörjning, snus, Systembolaget, gårdsförsäljning, konkurrenskraft och regelkrångel. Vår näringspolitiske expert Patrik Strömer har gått igenom över 4 000 motioner och hittat drygt 150 stycken som handlar om livsmedel och livsmedelsproduktion. "Det märks att det är valår nästa år", konstaterar Patrik.

Förstärkt livsmedelsstrategi, vildsvin och gårdsförsäljning – Sammanfattning av riksdagsmotioner

Årets motionsperiod i riksdagen är avslutad. I samband med att budgetpropositionen överlämnas till riksdagen kan samtliga ledamöter fritt lämna in motioner i olika frågor. I år inkom 3 711 motioner. Viktigast är oppositionspartiernas budgetförslag, som ofta är genomarbetade och över tid kan få politisk påverkan, men enskilda ledamöter har rätt att motionera om i stort sett vad som helst, från dansbandsmoms till regnbågsblod. Patrik Strömer, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen, har plockat ut relevanta motioner och lämnat en övergripande kommentar utifrån det livsmedelspolitiska området.