Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Utvecklingsprojekt ska stärka innovation i svensk livsmedelsproduktion

Sweden Food Arena har tilldelats anslag om 2,6 miljoner kronor från Vinnova för att göra en förstudie hur livsmedelskedjan kan stärkas med innovation samt hur svensk livsmedelsproduktion och -export kan öka om den potential som finns inom odling och förädling av svensk råvara tas bättre tillvara.

Mer mat – fler jobb lanserar Matjobb.se

Projektet Mer mat – fler jobb ska bidra till en starkare livsmedelsproduktion i Sverige. Som ett led i detta erbjuds företag inom livsmedelskedjan utbildning och rådgivning inom bland annat rekrytering, företagsanalys och kompetensutveckling. Nu lanserar projektet hemsidan Matjobb.se.

Företag och forskare förenar krafter för att få fler att äta fullkorn

Mer fullkorn är bra för folkhälsan, det är forskningen helt enig om. Den 19 december startade ett Vinnova-finansierat samarbetsprojekt i syfte att öka konsumtionen av fullkorn i till exempel bröd, pasta och flingor. Initiativet kommer från forskare från Chalmers tekniska högskola och ytterligare tio aktörer från livsmedelsindustrin, konsumentföreningar, offentliga aktörer och ideella föreningar är med från start. Nu letar man fler samarbetspartners.