Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Vad handlar COP 26 om egentligen?

COP 26 är FN:s årliga klimattoppmöte som i år äger rum i Glasgow mellan den 31 oktober och den 12 november. Många av världens ledare är på plats, men vad är det som ska beslutas? Sara Sundquist, hållbarhetsansvarig på Livsmedelsföretagen, reder ut.

Välkommet förtydligande om klimatdata

Med anledning av två nyligen publicerade artiklar i Dagens Nyheter har Svensk Dagligvaruhandel valt att publicera en text om klimatinformation. Detta för att räta ut vissa frågetecken och förtydliga kring ett antal missförstånd i artiklarna. Ett förtydligande som välkomnas av Livsmedelsföretagen.

Den svenska livsmedelsindustrin lanserar gemensamt hållbarhetsmanifest

Tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan lanserar den svenska livsmedelsindustrin idag ett gemensamt hållbarhetsmanifest med fem åtaganden för en hållbar och livskraftig svensk livsmedelsproduktion. Åtagandena gäller fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Livsmedelsverkets vintermöte – referat och kommentarer

Den 14 mars var det dags för Livsmedelsverkets årliga Vintermöte, denna gång med temat ”Hållbar mat i en föränderlig värld”. Några av ämnena som avhandlades var EAT-Lancetrapporten, undernäring bland äldre, dricksvatten, matsvinn och säkerhet, företagens hållbarhetsarbete och Nyckelhålet. Livsmedelsföretagen var givetvis på plats.