Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

153 riksdagsmotioner om livsmedel och livsmedelsproduktion

Beredskap, sockerskatt, ålfiske, självförsörjning, snus, Systembolaget, gårdsförsäljning, konkurrenskraft och regelkrångel. Vår näringspolitiske expert Patrik Strömer har gått igenom över 4 000 motioner och hittat drygt 150 stycken som handlar om livsmedel och livsmedelsproduktion. "Det märks att det är valår nästa år", konstaterar Patrik.

Förstärkt livsmedelsstrategi, vildsvin och gårdsförsäljning – Sammanfattning av riksdagsmotioner

Årets motionsperiod i riksdagen är avslutad. I samband med att budgetpropositionen överlämnas till riksdagen kan samtliga ledamöter fritt lämna in motioner i olika frågor. I år inkom 3 711 motioner. Viktigast är oppositionspartiernas budgetförslag, som ofta är genomarbetade och över tid kan få politisk påverkan, men enskilda ledamöter har rätt att motionera om i stort sett vad som helst, från dansbandsmoms till regnbågsblod. Patrik Strömer, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen, har plockat ut relevanta motioner och lämnat en övergripande kommentar utifrån det livsmedelspolitiska området.

Livsmedelsrelaterade motioner från Riksdagen

En gång om året får riksdagsledamöterna lämna motioner, förslag, om alla frågor som riksdagen beslutar om. Vår näringspolitiska expert Patrik Strömer har gått igenom samtliga 3317 motioner och lyft ut de som handlar om livsmedel och/eller berör livsmedelsindustrin.