Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Förpackningar fortsatt grundlagsskyddade

Den statliga utredningen som haft i uppdrag att se över olika aspekter av tryck- och yttrandefriheten har den 18 augusti lämnat sitt förslag till justitieminister Morgan Johansson. I utredningen föreslås att förpackningar fortsatt ska vara grundlagsskyddade.

Svenskt snus nu officiellt klassat som mindre skadligt

Den amerikanska mat- och läkemedelsmyndigheten FDA har beslutat att åtta varianter av General snus, tillverkade av Swedish Match, nu kan märkas med det vetenskapligt fastlagda påståendet: “Att använda General Snus istället för cigaretter ger dig en lägre risk för muncancer, hjärtsjukdom, lungcancer, stroke, emfysem och kronisk bronkit.”, alltså att snusa är ett bättre alternativ för den som röker.

”Snus dras med en betydande portion okunskap även i sitt hemland Sverige”

Ett av inslagen på Matdagen den 9 maj är en EU-debatt som kommer att ledas av ingen mindre än Fredrik Torehammar. Fredrik var tidigare chef för public affairs på Livsmedelsföretagen och sedan mars i år har han samma titel på Swedish Match. Vi ställde fem snabba till Fredrik om hans nya jobb, snus och folkhälsa, EU:s snusförbud och upplägget inför debatten.