Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Nya föreskrifter om arbetsanpassning

Förändringar på arbetsmarknaden, nya utmaningar på arbetsplatserna och otydlighet bland föreskrifterna. Efter 27 år har arbetsmiljöverket beslutat att tiden är inne för en uppdatering och den första december i år, beslutade man om nya föreskrifter om arbetsanpassning.
Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket genomför tillsyn av förebyggande av smittorisker

Arbetsmiljöverket kommer under sommaren att inspektera hur arbetsgivare förebyggande hanterar smittorisker. Om du är företrädare för ett livsmedelsföretag och känner behov av uppdatering av ert arbetsmiljöarbete, undrar hur ni bäst förbereder er inför en inspektion eller har andra frågor ska du inte tveka att kontakta Livsmedelsföretagens arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf för rådgivning och vägledning.

Ny statistik om olyckor och skador på arbetet

Arbetsmiljöverket och AFA Försäkring har nyligen släppt varsin rapport med arbetsmiljöstatistik för 2018. Arbetssjukdomar och långa sjukskrivningar minskar medan antalet allvarliga arbetsolyckor ligger kvar på samma nivå som de senaste fyra åren.