Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Inbjudan: Minska socker i din produkt – Varför, vad och hur?

Att konsumtionen av socker behöver sänkas känner de flesta till, men vad ska man egentligen tänka på när man minskar sockerinnehållet i ett livsmedel, vilken funktion har socker, vad kan man ersätta det med och hur ser regelverket ut?

Pilotprojekt om innovation i livsmedelskedja

Tillväxtverket har beslutat att finansiera ett pilotprojekt i syfte att kartlägga innovationsgraden inom livsmedelskedjan samt hur denna kan höjas. Projektet kommer att drivas av Sweden Food Arena.

Forskning och innovation i budgetpropositionen för 2021

Livsmedelsföretagens Elisabet Rytter analyserar budgetpropositionen för 2021 utifrån ett forsknings och innovations-perspektiv. Överlag innehåller propositionen ökade anslag för forskning och innovation, vilket är positivt. Viktigast för livsmedelssektorn är dock att höstensforskningspolitiska proposition tydligt inkluderar Sveriges tredje största industrigren, livsmedelsindustrin.

Intervju med Sweden Food Arenas nya innovationsledare

Sweden Food Arena har förstärkt organisationen med Kerstin Eriksson i rollen som innovationsledare. Vi ställde några snabba frågor! Om henne, om arenan och om svensk livsmedelsinnovation.